Hírek

2009.02.28. 10:14

Új megoldások hiteltörlesztési nehézségekre

Új megoldásokat, így a futamidő meghosszabbítását, valamint a törlesztőrészlet ideiglenes csökkentését ajánlja lakossági ügyfeleinek törlesztési nehézségek esetén a Raiffeisen Bank.

MTI eco

A bank MTI-hez eljuttatott közleménye rámutat: a forint árfolyamának jelentős gyengülése, illetve a gazdasági válság miatt a deviza alapú hitelek havi törlesztőrészlete az előző kamatperiódushoz képest jelentősen megnövekedett az elmúlt néhány hónapban.

A közlemény szerint a személyi kölcsönnel, illetve jelzáloghitellel rendelkezők a törlesztőrészlet jelentős - minimum 10 százalékos, illetve 5.000 forintos - növekedése esetén további feltételek támasztása nélkül meghosszabbíthatják a futamidőt. Személyi kölcsön esetén a hosszabbítás legfeljebb 3 év lehet, míg jelzáloghitelek esetén a futamidő legfeljebb 10 évvel növelhető, maximum 40 évig.

Hosszabb, jellemzően 30-35 éves futamidejű jelzáloghitelek esetén lehetőség van a törlesztőrészlet ideiglenes - hat hónapos kamatperióduson belüli - csökkentésére, amely legfeljebb 4 kamatperióduson keresztül vehető igénybe. A meg nem fizetett összeget tőkésítik, ezt az ügyfél a futamidő hátralévő részében fizeti meg a havi törlesztésben. A szerződés módosításával kapcsolatban a pénzintézet nem számít fel díjat, a futamidő változtatása esetén a közjegyzői okirat módosításának költsége az ügyfelet terheli - közölte a bank.

 A Raiffeisen Bank azon ügyfeleit, akiknek hitelénél a pénzintézet a törlesztőrészlet jelentős emelkedését észleli, telefonon is megkeresi, és felajánlja az említett megoldási lehetőségeket - áll a bank közleményében.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!