Hírek

2009.02.11. 14:35

Újabb egymillió a nyomravezetőnek

Egymillió forint nyomravezetői díjat ajánlott fel Veszprém Megye Közgyűlése a Marian Cozma, volt veszprémi kézilabdázó meggyilkolásával gyanúsítható, ám még szökésben lévő Sztojka Iván kézrekerítőjének - jelentette be Lasztovicza Jenő, a közgyűlés elnöke.

mti

Kedden a Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság vezetője szintén egymillió forint nyomravezetői díjat ajánlott fel annak, aki érdemi információval szolgál Sztojka tartózkodási helyéről. Az összesen 2 millió forintos nyomravezetői díj már olyan jelentős összeg, amellyel még inkább elérhető az a cél, hogy minél gyorsabban elkaphassák a gyilkosság harmadik gyanúsítottját - hangsúlyozta Veszprém megye rendőrfőkapitánya.

Lasztovicza tájékoztatása szerint a 40 tagú testület mindegyik képviselője 20 ezer forintot ad a saját pénzéből, 200 ezret pedig a  költségvetésből szavazott meg egyhangúlag a közgyűlés. Azt szeretnénk, ha minél gyorsabban elfogná a rendőrség az ügy  harmadik gyanúsított bűnözőjét is, ez országosan is jelentős  eredmény lenne - tette hozzá az elnök. Bolcsik Zoltán dandártábornok, Veszprém megye rendőrfőkapitánya  szerint a közgyűlés felajánlása "nagy segítség a rendőrség számára".  Elmondta: már nem is egy, hanem két nyomozócsoport foglalkozik kizárólag Sztojka Iván kézre kerítésével, ugyanis bekapcsolódott a felkutatásába a Nemzeti Nyomozó Iroda úgynevezett "fejvadász csoportja" (célkörözési egysége) is.

Az összesen 2 millió forintos nyomravezetői díj már olyan jelentős összeg, amellyel még inkább elérhető az a cél, hogy minél gyorsabban elkaphassák a gyilkosság harmadik gyanúsítottját - hangsúlyozta a tábornok, köszönetet mondva a megyegyűlésnek a felajánlásért.  A megyei főkapitány utalt arra is, miszerint "nem zárja ki" hogy esetleg lesz a bűnügynek további gyanúsítottja is.

Áldozó Tamás, a Veszprém Megyei Közgyűlés Fidesz frakciójának vezetője szerint "tízmillió magyar ember régen fogalmazott meg egyértelműbb elvárást a rendőrséggel szemben annál, minthogy mielőbb eredményes felderítést vár ebben a gyalázatos bűncselekményben."  Hozzátette: ha ehhez az eredményhez "a mi apró cselekedetünk, az egymillió forint felajánlása csak egy milliméterrel is  közelebb visz, akkor erre mind a negyvenen büszkék lehetünk és azok is  leszünk". A fideszes politikus rámutatott: a megyei politikai erők mindegyikének az együttes fellépése ebben az ügyben "azt az üzenetet is hordozza, hogy elég volt; s nem csak ezekből a gyalázatos bűncselekményekből, hanem elég volt az apró hétköznapi agresszióból is."

Pusztai István, a közgyűlés legnagyobb ellenzéki frakciójának (MSZP) vezetője rámutatott: ez a felajánlás a rendőrség iránti, eddig is meglévő bizalom kifejeződése, de a támogatás azt a szándékot is jelzi, hogy ebben a megyében "nyugalmat, békét szeretnénk". A frakcióvezető szerint a felajánlás jelzi továbbá azt  is, hogy nem csak a rendőrségnek, hanem a társadalomnak, a helyi közösségeknek is szerepe és felelőssége van abban, hogy ilyen  tragikus  események ne történhessenek meg.

Veszprémben vasárnap hajnalban a Skorpió bárban (nevezik  Patrióta bárnak is) szóváltásba keveredett egy nagyobb társaság az ott szórakozó veszprémi kézilabda csapat néhány tagjával, s a vita, veszekedés során Marian Cozmát, a csapat tagját, román válogatott játékost halálos mellkasi szúrás érte. Hátulról vesén szúrták a segítségére siető Ivan Pesic kapust, horvát válogatottat, Zarko Sesum, a csapat irányító játékosa, szerb válogatott pedig súlyos fej- és szemsérülést szenvedett.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!