Hírek

2009.02.13. 08:22

Újabb látogatási tilalmak influenza-járvány miatt

Az országos influenzajárvány miatt pénteken 63-ra nő azon kórházak száma, ahol látogatási tilalmat vezetnek be; a kórházak listáját az Állami Népegészségügyi és Tisztiorvosi Szolgálat (ÁNTSZ) tette közzé honlapján csütörtökön.

BAMA

Múlt hét óta 49 kórházban rendeltek el részleges vagy teljes látogatási tilalmat, elsősorban a szülészeti, csecsemő- és újszülött-, intenzív, transzplantációs, hematológiai és onkológiai osztályokon, továbbá a koraszülött intenzív centrumokban, azonban a kórházigazgatók saját hatáskörben - a helyi megbetegedési helyzet függvényében - más osztályokon is elrendelhetnek látogatási tilalmat - írták.

Az Országos Epidemiológiai Központhoz beérkezett jelentések szerint a legtöbb megbetegedés Pest, Győr-Moson-Sopron, Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében és a fővárosban volt. A megbetegedések száma legerőteljesebben Borsod-Abaúj-Zemplén megyében emelkedett több mint háromszorosára.

A betegek 41,6 százaléka 15-34 éves, 23,3 százaléka 35-59 éves, 7,8 százaléka pedig 60 éven felüli - közölte az ÁNTSZ.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!