Hírek

2009.02.13. 10:20

Zarko Sesum elhagyhatja a kórházat

Zarko Sesum, az MKB Veszprém kézilabdacsapata és a horvát válogatott vasárnap hajnalban súlyosan megsérült 23 éves játékosa pénteken valószínűen elhagyja a veszprémi kórházat

BAMA

Zarko Sesum, az MKB Veszprém kézilabdacsapata és a horvát válogatott vasárnap hajnalban súlyosan megsérült 23 éves játékosa pénteken valószínűen elhagyja a veszprémi kórházat - tájékoztatta Rácz Jenő, az egészségügyi intézmény főigazgatója pénteken az MTI-t.

Közlése szerint a sportoló döntésén múlik, hogy a hét végére már haza akar-e távozni a kórházból. Zarko Sesum ugyanis további kórházi kezelésre nem szorul, járóbetegként is kontrollálható - hangsúlyozta a főigazgató.

Zarko Sesum a vasárnap hajnali tragédiánál, amikor segítségére sietett a csapattársának, a meggyilkolt Marian Cozmának, súlyos fej- és szemsérüléseket szenvedett. Rajta korrekciós arcműtétet végeztek az orvosok - mondta a főorvos főigazgató.

Rácz Jenő elmondta: Ivan Pesic, a veszprémi élcsapat 20 éves kapusa - aki veseműtéten esett át, egyik veséjét ki kellett venni - már nincs az intenzív osztályon, baleseti kórteremben ápolják. Étkezik, iszik, jól van - jegyezte meg Rácz Jenő, hozzátéve azonban, hogy a fiatal sportoló még mindenképpen kórházi kezelésre szorul.

Ha azonban úgy döntene, hogy hazai környezetben szeretne a továbbiakban gyógyulni, akkor annak sincs akadálya, hogy egy horvát kórházba szállítsák - mondta Rácz Jenő, megjegyezve: a beteg szállítható állapotban van. Ez szintén a sportoló elhatározásán múlik, s ha mellettünk dönt, azt a mi kórházunk megtisztelőnek fogja tartani - jelentette ki a veszprémi kórház főigazgatója.

Ivan Pesic és Zarko Sesum akkor sérültek meg életveszélyesen, illetve súlyosan, amikor vasárnap hajnalban a veszprémi Patrióta bárban egy garázda banda néhány tagja belekötött az ott békésen szórakozó veszprémi kézilabdásokba, s Marian Cozmát halálos mellkasi szúrás érte. A segítségére siető Ivan Pesicet hátulról vesén szúrták, Zarko Sesumot pedig fejbe rúgták.

A gyilkos támadók közül Raffael Sándor sárbogárdi lakost és a budapesti Németh Győzőt már kedden Ausztriában elfogták, a harmadik gyanúsított, Sztojka Iván pedig csütörtökön éjfél előtt néhány perccel önként jelentkezett - ügyvédje kíséretében - a Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányságon.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!