Hírek

2009.07.15. 12:42

2,38 millió - Rekord mértékben növekedett a munkanélküliség az Egyesült Királyságban

Az idén májussal záruló három hónapban a munkanélküliek száma rekord mértékben, 281 ezerrel nőtt és elérte a 2,38 milliót - közölte az országos statisztikai hivatal.

VG Online

A munkanélküli segélyt igénylők száma idén júniusban pedig 23 800 fővel nőtt és elérte az 1,56 milliót, igaz, ez kevesebb, mint amire az elemzők számítottak – jelenti a BBC nyomán a VG Online. A munkanélküliségi ráta ezzel 7,6 százalékra emelkedett, ami több mint tíz éve a legrosszabb adat.

A munkanélküliség különösen a Nagy-britanniai fiatalokat sújtja, számuk 726 ezer fő, ez 16 éves negatív csúcs. 46 ezer fővel, 528 ezer főre növekedett, azok száma is, akik több mint egy éve keresnek állást. A tartós munkanélküliek aránya 16 éve nem alakult ilyen rosszul.

A Trade Unions Congress főtitkára szerint a felsőoktatási rendszer most elhagyó végzősökkel a munkanélküliségi helyzet még rosszabbra fordul majd. A BBC felmérése szerint tíz brit állampolgárból négy tart attól, hogy elveszíti állását. A megkérdezettek kétharmadának van munkanélküli ismerőse.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!