Hírek

2009.11.13. 09:02

Lendvai: Gyurcsány nem kap szájzárat!

A szocialisták jövő évi kampányában Gyurcsány Ferenc volt miniszterelnöknek is része lesz, aki Lendvai Ildikó szavai szerint a baloldali választóbázis egy szűk magja számra lelkesítő példa.

Inforádió

Az MSZP olyan miniszterelnök-jelöltet választ majd, aki nemcsak a választási kampány alatt, hanem politikusként hosszú távon képviseli a baloldali értékeket - mondta az InfoRádió Aréna című műsorában a párt elnöke. Habár a pártelnök személyeket nem nevezett meg, értesüléseink szerint a befutó Mesterházy Attila, jelenlegi frakcióvezető lehet.

A szocialisták jövő évi kampányában Gyurcsány Ferenc volt miniszterelnöknek is része lesz, aki Lendvai Ildikó szavai szerint a baloldali választóbázis egy szűk magja számra lelkesítő példa, és az úgynevezett szoclib értelmiség, azaz a baloldali és liberális értékek mezsgyéjén mozgók is figyelnek a szavára. "Nem fog szájzárat viselni, mi sem adunk rá, de nem az elsőszámú szereplője lesz a kampányban, nem fog direkt és aktív szerepet vállalni" - fogalmazott a pártelnök.

A szocialista politikus a legnagyobb ellenzéki pártról és elnökéről azt mondta: a Fidesz nem náci, Orbán Viktor nem fasiszta, de a Jobbik születésében valamilyen módon bábáskodott, hiszen cinikus választási szempontok miatt sokszor elmulasztotta az elhatárolódást, amikor el kellett volna határolódnia. Hozzátette: ha egy párt az önkormányzatokban együttműködik a Jobbikkal, akkor igen is szerepe van a szélsőjobb megerősödésében.

A pártelnök a VII. kerületi, előzetes letartóztatásban lévő polgármester ügye kapcsán azt mondta: egy politikus sem kaphat fizetést munkavégzés nélkül, így minden, pártelnökként a rendelkezésére álló eszközt fel fog használni annak érdekében, hogy a helyi politikusokat is meggyőzze erről.

Arról is beszélt: a fővárosban az SZDSZ-MSZP koalíció felmondása azt is előrevetíti, hogy a két párt nem állít közös főpolgármester-jelöltet a jövő őszi önkormányzati választásokon, erről azonban szavai szerint még korai beszélni. Mint mondta, pártjának Budapesten jelenleg a vitás ügyeket kell tisztáznia, és azt kell bizonyítania, hogy a botrányokat a párt nem mélyíti, hanem megoldja.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!