Hírek

2010.02.24. 18:59

Korrupt katonák ügyében nyomoznak

Vesztegetés miatt nyomoz a Budapesti Katonai Ügyészség, amely érinti a Honvédelmi Minisztérium tulajdonában és felügyelete alatt álló egyik gazdasági társaságot - közölte a katonai ügyészség.

MTI

Az Ács Tibor sajtószóvivő által aláírt közlemény szövege szerint a vezető beosztású személyek, a honvédségi beszerzések után anyagi ellenszolgáltatást kértek a honvédségi tulajdonban lévő gazdasági társasággal szerződő más gazdasági társaságoktól. A gyanúsítottak több millió forintot vettek át, melyet egymás között elosztottak. Eddig két tábornokot, két ezredest és egy századost is gyanúsítottként hallgattak ki. A gyanúsítottak között van a Honvédelmi Minisztérium Védelemgazdasági Főosztály jelenlegi és volt vezetője. A volt vezető katonai attaséként teljesítette szolgálatát, az ügy miatt hazarendelték szolgálati helyéről - olvasható a közleményben.
 
A közlés szerint érintett a védelemgazdasági főosztály, főosztályvezető ezredes rendfokozatú helyettese és a Honvédelmi Minisztérium felügyelete alatt álló állami tulajdonú HM Currus Zrt. vezérigazgatója is. Kitértek arra is, hogy a nyomozás során több személyt őrizetbe vettek, vagy elrendelték előzetes letartóztatásukat, de olyan is van, aki szabadlábon védekezhet.
 
A Budapesti Katonai Ügyészség költségvetési szerv önálló intézkedésre jogosult dolgozója által üzletszerűen, bűnszövetségben elkövetett vesztegetés bűntette miatt folytat nyomozást. A Currus Zrt. a Honvédelmi Minisztérium felügyelete alá tartozó gazdasági társaság, melynek elnöki pozíciójára a Magyar Nemzet közlése szerint a közelmúltban Havril András volt vezérezredest, vezérkari főnököt nevezték ki. A Budapesti Katonai Ügyészség a múlt héten közölte, hogy Ács Tibor alezredes, szóvivő ellen fegyelmi eljárás van folyamatban egy újságíróval folytatott megánbeszélgetése miatt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!