Hírek

2010.02.19. 13:26

Válságban is dúl a munkahelyi szerelem

Egy friss felmérés eredményei szerint úgy tűnik nincsenek hatással a munkavállalókra, legalábbis, ha a szerelemről van szó - olvasható az ELTE TáTK hírlevelében.

Világgazdaság Online

Az amerikai Vault.com álláskereső portál frissen közzétett közvélemény-kutatása szerint nem igazán tartanak munkahelyük elvesztésétől a helyi munkavállalók, ha a szerelemről van szó. Bár a gazdasági válság jelentős hatást gyakorolt a munkaerőpiacra, a felmérés szerint a megkérdezettek közel 70 százalékát egyáltalán nem befolyásolja a gazdaság állapota, amikor munkahelyen kialakuló párkapcsolatról dönt. Ahogy a kutatás során egy válaszadó is megfogalmazta, "Ha arról van szó, hogy életed párját találhatod meg, nem szabad veszni hagyni a lehetőségét. Másik állást mindig találhatsz".

A felmérés szerint a megkérdezettek 59 százalékának volt már olyan párkapcsolata, ahol a felek a munkahelyükön ismerkedtek meg. Ezek mintegy 40 százaléka rövidebb, 35 százaléka pedig kifejezetten alkalmi kapcsolat volt. Az szerelmek 30 százalékában azonban tartós, komoly együttlétről volt szó, sőt a válaszadók 19 százaléka esetében házasság is lett a dologból. A válaszadók 19 százaléka bonyolódott magasabb, 25 százaléka alacsonyabb beosztású kollégával kapcsolatba, míg a többiek inkább a munkahelyi hierarchiában hasonló szinten dolgozó munkatárssal kerültek közelebbi viszonyba.

A cikk itt folytatódik, lapozzon!

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!