Hírek

2010.04.21. 15:27

120 ezer brit ragadt külföldön

Bár tegnap este megszűnt a légtér lezárása az Egyesült Királyságban, mintegy 120 ezer brit állampolgár egyelőre nem tudja, hogyan, és mikor juthat haza és ebben a kormány sem segíti őket.

Daily Mail - Világgazdaság Online

A Daily Mail tudósítása szerint a légtérzár miatt külföldön ragadt, elkeseredett brit turisták a kabinetet hibáztatják, amiért az magukra hagyta őket a bajban.

David Miliband külügyminiszter nyilatkozatában hangsúlyozta, hogy a légitársaságok kötelessége megfelelően ellátni az utasokat. Arra a kérdésre, mint tenne, ha ő maradt volna akarata ellenére külföldön, a miniszter úgy válaszolt: biztosan a haját tépné, de bízna a "nagy brit szellemben".

A brit kabinet arra kérte a külföldön maradt polgárokat, hogy próbáljanak a La Manche-ig eljutni, de számos turista nem engedheti meg magának a több ezer fontra rúgó taxiszámla kifizetését. A lap hozzáteszi, hogy Gordon Brown ígérete ellenére egyelőre nem vetették be a turisták hazahozatalába az HMS Ark Royal és HMS Ocean hadihajókat.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!