Hírek

2010.04.09. 13:47

130 millió forint bírságot vet ki az APEH

Nem változott a vállalkozások működésének szabályszerűsége a tavalyihoz képest: az APEH húsvéthoz kapcsolódó ellenőrzéssorozatában a 6 ezer vizsgálatot követően 130 millió forint bírság kivetéséről és 219 üzlet hosszabb-rövidebb idejű bezárásáról rendelkezik

MTI Eco

Az Adó- és Pénzügyi Ellenőrzési Hivatal március 16-a és április 5-e közötti tavaszi ellenőrzéssorozatában a húsvéthoz kapcsolódó termékeket, közöttük édesipari árukat, süteményeket, italokat, virágokat és kölniket ellenőriztek, de az adóhatóság revizorai még egy "nyuszi kölcsönzőben" is megjelentek.

Az ellenőrzések egyebek között a számla- és nyugtaadási kötelezettség betartására és az alkalmazottak szabályszerű foglalkoztatására fókuszáltak.

Az összes vizsgálat 14,8 százaléka zárult megállapítással. A szervezet ezen túl 219 üzlet 12 és 60 nap közötti bezárásáról döntött és 25 vállalkozás esetében a tevékenység végzését függesztik fel 12 napra. A szabálytalanságok listáját továbbra is a számla- és nyugtaadási kötelezettség elmulasztása vezeti.

Érdekes példaként említi az APEH, hogy egy "feketéző házi hentest" is ellenőriztek a Vám és Pénzügyőrséggel közösen a húsvéti ünnep előtt, ám a próbavásárlásnál az egyébként cipész vállalkozóról kiderült, hogy zugpálinka árus. Az ügyben az APEH számla- és nyugtaadás elmulasztás miatt indítottak eljárást, míg a vámhatóság 120 liter pálinkát foglalt le további vizsgálatra.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!