Hírek

2010.04.23. 15:27

36 millió forint értékű adózatlan cigarettát foglaltak le

A pénzügyőrség és a rendőrség közös akció keretében csapott le egy illegális cigaretta behozatalára és értékesítésére specializálódott bűnözői csoportra – közölte Sipos Jenő, a vámszervezet szóvivője.

Világgazdaság Online

A több helyszínt érintő akció előzménye egy tavaly elrendelt nyomozás volt, melynek során a pénzügyőr nyomozók 36 millió forint értékű adózatlan cigarettát lefoglaltak, a bűnözői csoport egyik vezetőjét pedig 2009 szeptemberében elfogták és előzetes letartóztatásba helyezték.
 
Az ügy felgöngyölítése során most fogták el a bűnszervezet másik két kulcsfiguráját – egy nyírgyulaji és egy nyírderzsi lakost –, akik vélhetően a zöldhatáron csempészett cigaretta felvásárlásához és szállításához szükséges anyagi fedezetet biztosították a láncolatban.
 
A házkutatások során előkerültek különböző bűnözői életmódra utaló és közbiztonságra veszélyes eszközök is, például vipera, nyílpuska, sokkoló, petárdák, betöréshez használható szerszámok, valamint megtévesztésre szolgáló határőrségi feliratok és matricák.
 
A vám- és pénzügyőrség a bűnbanda két tagját őrizetbe vette és indítványozta előzetes letartóztatásukat. Az elkövetők megalapozottan gyanúsíthatók jelentős értékű jövedéki termékre üzletszerűen, bűnszervezetben elkövetett jövedéki orgazdaság bűntettének elkövetésével, melyet a törvény akár 10 évig terjedő szabadságvesztéssel is sújthat.  

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!