Hírek

2010.04.09. 14:25

A BKV akár be is zárhatja a boltot

A BKV Zrt. vezérigazgatója nem tartaná szerencsésnek, ha csökkenne a közlekedési vállalat járatainak száma. Kocsis István annak apropóján nyilatkozott az InfoRádiónak, hogy a közlekedési vállalat bemutatta új, mozgássérülteknek kialakított minibuszait.

Világgazdaság Online/InforRádió

"A BKV Zrt.-nél elkerülhetetlen az eszközállomány modernizációja - ez igaz a járműparkra és az infrastruktúrára is. Ha ezt nem tesszük meg, akkor egy idő után be kell zárni a boltot" - mondta az InfoRádiónak a közlekedési vállalat vezérigazgatója, aki hozzátette: ez senkinek nem lehet az érdeke.

A BKV hosszú távú finanszírozásáról szóló szerződés aláírásával a hiányt 2011 végéig pótolták, de még sok a tennivaló, hogy megvalósítsuk az eszközmodernizációt - hangsúlyozta Kocsis István, aki kiemelte: az 50 milliárd forint a hiányfinanszírozásra van, abból nem lehet megvalósítani új beruházásokat.

A vezérigazgató nem tartja helyes alternatívának a járatok csökkentését, mert ebből nem lehet finanszírozni a cég hiányát - a járműpark és az infrastruktúra fejlesztéséhez új források kellenek.

Minibuszok saját költséen


Öt minibuszt vásárolt saját költségén - mintegy 55 millió forint értékben - a BKV menedzsmentje a mozgássérültek szállítására - mondta Kocsis István, aki hangsúlyozta: ezekkel az új járművekkel egyszerre 4 kerekesszékest, és 4 vagy 5 kísérőt lehet szállítani.

A vezérigazgató kiemelte: a környezetbarát motorral működő és klimatizált minibuszokat a mozgássérültek telefonon rendelhetik meg, célszerű az utazás előtt egy nappal.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!