Hírek

2010.04.13. 11:12

A sok jobbikos szavazat miatt folt eshet a gazdaság imázsán

A Jobbikra adott sok szavazat azzal fenyeget, hogy folt esik a magyar gazdaság imázsán a nemzetközi befektetők körében – írja mai cikkében a Financial Times.

Világgazdaság Online

A külföldi média magyar választásokkal kapcsolatos tudósításait a párt ellenséges hozzáállása az általa „cigánybűnözésnek” nevezett jelenséggel szemben, a Magyar Gárda és állítólagos antiszemita retorikája uralta – állapítja meg a tekintélyes brit üzleti napilap. Ám azáltal, hogy a magyarországi politikai elittel szembeni radikális alternatívaként pozícionálta magát, éppen ahhoz a hatalmi elithez készül csatlakozni, amelyet megvet – szögezi le az FT tudósítója.

Egyes elemzők úgy látják, a mostani választás vízválasztó a Jobbik számára. A brit lap idézi Csaba László közgazdász, a Közép-európai Egyetem tanárát, aki szerint a Jobbik protestpárt és „arra számítok, hogy szétesnek, amint mondaniuk kell valamit”.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!