Hírek

2010.04.04. 09:36

Alig használnak céginformációkat csődfigyelésre

A magyar cégek 57,54 százaléka jelenleg már használ céginformációs szolgáltatást - derül ki a PartnerControll.hu felméréséből. A kutatás szerint a cégek lekérései főként eseti jellegűek, a vállalatok csak kevesebb mint tíz százaléka használ előfizetéses céginformációs szolgáltatást és cégkivonatot.

MTI Eco

A vállalat 1.068 magyarországi cég bevonásával készült, nem reprezentatív kutatása szerint, a cégek nagy része csupán alkalmanként használja a céginformációt üzleti tevékenységben.

A céginformáció használatában a megkérdezett cégek képviselőinek több mint fele még biztos volt, azonban ennek formájával és használatának mélységével kapcsolatban már sokan elbizonytalanodtak - tájékoztatott a szolgáltató.

A legtöbben az interneten fellelhető ingyenes adatok eseti gyűjtését jelölték meg céginformációs forrásként. Nem érte el a 10 százalékot azon válaszadók aránya, akik céginformációt, cégkivonatot használnak.

A válaszadók legnagyobb része, 36,27 százaléka új és meglévő partnerei adatainak, hátterének ellenőrzésre használja a begyűjtött információkat, a külföldi céginformációt használók aránya azonban csak 4,59 százalékos volt körükben.

Céginformációkat csőd- és "változásfigyelésre" csak a 21,09 százaléka használja a megkérdezett cégeknek. A vállalat szerint ez az arány alacsonynak mondható arra való tekintettel, hogy - adataik alapján - Magyarországon naponta átlagosan 83 vállalat ellen indul fizetésképtelenségi eljárás.

A felmérésből kiderül, hogy a megkérdezett vállalatok 80 százaléka jelenleg kevesebb, mint évi 100 ezer forintot költ céginformációra. A kutatás szerint a céginformációs szolgáltatásokat főként a nagyobb árbevételű vállalatok használják.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!