Hírek

2010.04.01. 14:44

Anglia

BAMA

Anglia hagyományosan a világ futballjának egyik legerősebb csapata – a futball mai változatát itt kezdték el játszani. Tizenkétszer vett részt a világbajnokságokon, egyszer lett aranyérmes 1966-ban, bronzérmes lett 1968-ban az Európa-bajnokságon, olimpiát kétszer nyert, 1908-ban és 1912-ben.

Szereplése a labdarúgó-világbajnokságokon: 12-szer szerepelt a vb-n, 1966-ban lett aranyérmes

Sztárjátékos: Wayne Mark Rooney

Jelenleg a Manchester Unitedben játszik és az angol válogatottnak is tagja. Az Evertonnál kezdte a pályafutását. Egy ideig ő volt a angol élvonal legfiatalabb játékosa és gólszerzője. 2004-ben, 25,6 millió fontért a Manchester Unitedhez igazolt. 2003-ban lépett pályára először az angol válogatottban. A 2004-es Eb-n ő lett a legfiatalabb gólszerző.

Szövetségi kapitány: Fabio Capello

Út a vb-re

Andorra–Anglia 0–2
Horvátország–Anglia 1–4
Anglia–Kazahsztán 5–1
Horvátország–Andorra 4–0
Fehéroroszország–Anglia 1–3
Anglia–Ukrajna 2–1
Kazahsztán–Anglia 0–4
Anglia–Andorra 6–0
Anglia–Horvátország 5–1
Ukrajna–Anglia 1–0
Anglia–Fehéroroszország 3–0

Kapusok: Joe Hart (Manchester City), David James (Portsmouth), Robert Green (West Ham)
Védők: Jamie Carragher (Liverpool), Ashley Cole (Chelsea), Ledley King (Tottenham), Rio Ferdinand (Manchester United), Glen Johnson (Liverpool), John Terry (Chelsea), Matthew Upson (West Ham), Stephen Warnock (Aston Villa)
Középpályások: Gareth Barry (Manchester City), Michael Carrick (Manchester United), Joe Cole (Chelsea), Steven Gerrard (Liverpool), Frank Lampard (Chelsea), Aaron Lennon (Tottenham), James Milner (Aston Villa), Shaun Wright-Phillips (Manchester City)
Támadók: Peter Crouch (Tottenham), Jermain Defoe (Tottenham), Emile Heskey (Aston Villa), Wayne Rooney (Manchester United)

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!