Hírek

2010.04.12. 12:13

Hétvégén temetik Kaczynskit

Az elhunyt lengyel államfő hivatalának volt vezetője nem zárta ki, hogy a temetési szertartás kétnapos lesz, azaz szombaton és vasárnap tartják meg.

MTI

Végleges döntés azonban még nem született - mondta, mivel azzal meg akarják várni, hogy a Szmolenszk következtében bekövetkezett szerencsétlenség minden halálos áldozatát hazaszállítsák. A Kaczynski államfőt és számos más lengyel vezető személyiséget szállító Tu-154-es kormányrepülőgép szombaton zuhant le, 300 méternyire a szmolenszki katonai reptér kifutópályájától.

Kaczynski és kísérete az 1940-ben Szmolenszk környékén lemészárolt több mint 20 ezer lengyel tiszt és civil emlékére rendezett megemlékezésre tartott Katinyba (Katyn), magánlátogatás keretében.

Az elnöki hivatal és a miniszterelnöki iroda képviselői hétfőn tanácskoznak az áldozatok temetésének megszervezéséről - mondta el Jacek Sasin, az elnöki hivatal helyettes vezetője. Egy korábbi közlés szerint Lech Kaczynski elnök koporsóját már kedden nyilvánosan felravatalozzák.

Cathrine Ashton, az Európai Unió kül- és biztonságpolitikai főképviselője elhalasztotta hétfőre tervezett varsói látogatását a tragédiára való tekintettel.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!