Hírek

2010.04.06. 10:29

Íme, a fiatalok kedvenc munkahelyei

Alacsony a pályakezdők mobilitása, tízből nyolcan választják a szülőhelyüket a költözéssel szemben - derül ki a Figyelő-Hewitt KarrierStart TOP 30-as felméréséből.

Figyelő-Hewitt

Munkavállalási szempontból egyedül Közép-Magyarország, azon belül leginkább Budapest a vonzó célpont a megkérdezett vidékiek több mint 60 százaléka számára. Azonban ha egy vidéki a fővárosban végezte tanulmányait, akkor a legritkább esetben megy vissza a szülőhelyére egy állás miatt.

A külföldi munkalehetőségeket viszont már jóval szívesebben választják a frissdiplomások. A munkaadók körében végzett felmérés alapján a KarrierStart TOP 30 azt is bemutatja, hogy a valóságban mit kínálnak a vállalatok kezdő munkatársaiknak – így objektív képet mutat a legjobbakról.

Kihirdették azon 30 cég listáját, melyek a legjobb választást jelenthetik a pályakezdőknek. A Figyelő-Hewitt KarrierStart TOP 30 lista 11 iparág legjobb vállalatait tartalmazza. A kérdőíves kutatás során kiderült, hogy a megkérdezett mintegy 36 ezer fiatal miként vélekedik az egyes iparágakról és munkaadókról, illetve azok vonzóságáról.

A cikk teljes terjedelemben itt olvasható!

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!