Hírek

2010.04.19. 10:33

Jön a 3D tévé - Csatornák, modellek, ígéretek

Máris komoly számháború folyik a nemzetközi elemzők között az alig néhány hete piacon lévő háromdimenziós (3D) tévékészülékek piaci kilátásait illetően.

VG-összefoglaló

Az idén másfél és négymillió darab közé teszik a térhatású élményt nyújtó televíziók értékesítését, az idei mennyiség több mint a felét az USA piaca veszi fel.

Április elejétől már a hazai szakkereskedésekben is megjelentek az első 3D-s modellek. A technológia sikerével kapcsolatban azonban még sok a szkeptikus hang. A tartalomipar szereplői ugyanis jóval lassabb ütemben indultak el, mint a készülékgyártók. A filmipar fellegvára, Hollywood ez évre mintegy harminc nagy formátumú háromdimenziós alkotást ígért.

A tévécsatornák 2010 nagy részében még csak kísérleti adásokra készülnek, az elsők között a BSkyB, a SkyLife és az Eurosport tett ígéretet. Utóbbi a francia nyílt teniszbajnokság, a Roland Garros májusi versenyeit közvetíti 3D-ben is. Aztán jön a nyári focivébé, ettől az idei legnagyobb felfutást remélik a készülékgyártók.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!