Hírek

2010.04.29. 09:10

Kevesebb lakásra adtak ki építési engedélyt

2010 első három hónapjában csaknem 4900 lakás kapott használatbavételi engedélyt, és közel 5600 új lakásra adtak ki építési engedélyt. A használatba vett lakások száma 26, az új engedélyeké 30 százalékkal alacsonyabb, mint 2009. I. negyedévében volt - közölte mai jelentésében a KSH.

KSH

A lakásépítéseknek továbbra is több mint fele koncentrálódik a Közép-Magyarországi régióban. A befejezett építkezések száma 2010 első negyedévében csaknem azonos mértékben csökkent mind a vállalkozói, mind a saját használatra történő lakásépítés terén. A vállalkozások közel 22 százalékkal kevesebb lakást építettek, mint az előző év azonos időszakában.

A vizsgált periódusban önkormányzati lakásépítés gyakorlatilag nem történt (14 lakás készült el ilyen forrásból), az építtetők körét a lakosság és a vállalkozások alkották, megközelítőleg fele-fele arányban. Bár az építőipari vállalkozások 23 százalékkal kevesebb lakást építettek fel, részesedésük a tevékenységi kör egészéből 86 százalékra
emelkedett, míg a házilagos kivitelezésé 11 százalékra csökkent. Az új lakások átlagos alapterülete 91 m2, ami csaknem megegyezik az előző évivel. Az új lakóparki épületben épített lakások száma nőtt, a
többszintes, többlakásos építkezések számának csökkenése viszont átlag feletti volt.

A cikk folytatása itt olvasható!

százalékkal alacsonyabb, mint 2009. I. negyedévében volt - közölte mai jelentésében a KSH. KSH -->

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!