Hírek

2010.04.30. 11:00

Kinek lehet érdeke? Az illegalitás felé tolják a pókerezőket

Az új pókertörvény mellett a nyerőgépek üzemeltetőire kirótt évek óta fokozatosan növekedő terhek is a magyar szerencsejáték ipart hozzák egyre lehetetlenebb helyzetbe, derül ki a Magyar Szerencsejáték Szövetség friss, 2009-es évkönyvéből.

Világgazdaság Online

 2009-ben a gazdasági válság és a növekvő elvonás hatására a nyerőgépek üzemeltetéséből származó adóbevétel több mint 8 milliárd forinttal csökkent. A játéktermek és nyerő automaták száma több ezerrel lett kevesebb. A tendencia jellemzően a játékszervező kisvállalkozások, és az ezekkel kapcsolatban álló vendéglátóhelyek ellehetetlenülésének irányába hat.

Az ágazat recessziója a pénznyerő automaták játékhelyenkénti tételes adójának 2005. évi 100 ezer forintra történő emelésével kezdődött, ami a szervezők jelentős részét veszteségessé tette. 2009-re már a vállalkozók több mint felénél a bevétel csak az üzemmenet fenntartására volt elég, sokaknál már arra sem.  Ez azt eredményezte, hogy 2009-ben az országban lévő mintegy 20 000 játékteremből már csak 15 000 rendelkezett engedéllyel.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!