Hírek

2010.04.07. 09:25

Mesterházy: meglepetést fog okozni az MSZP!

Nem vonna le jelentős következtetéseket a közvélemény-kutatások adataiból, mivel az országjárás bizonyította, hogy jóval többen érdeklődnek az MSZP iránt – mondta a Duna Televízió Hattól nyolcig című műsorában Mesterházy Attila, az MSZP miniszterelnök-jelöltje. A felmérések számainál jobb szereplésre számít vasárnap. Kijelentette: az MSZP a választások után is egységes marad, a párt pedig új baloldalt épít a következő években.

Világgazdaság Online

Nem vállalkozott „szavazatbecslésre” – az egyéni kerületekben és a listán várható MSZP-s eredmény megbecsülésére – Mesterházy Attila a Duna Televízió reggeli háttérműsorában. A szerinte sok rejtőzködő szavazó miatt nem lehet megbecsülni a pontos számokat, ám a közvélemény-kutatók kimutatásainál összességében jobb szereplésre számít az MSZP részéről.

Szakértők szerint a nyolc év kormányzás után nincs hitele a pártnak, hiába van leírt programja. Visszatükrözik ezt a véleményt a kapmpány tapasztalatai? – hangzott a Hattól nyolcig kérdése. Mesterházy szerint az emberek igenis elhiszik, amit ők mondanak.  Ráadásul nem volt még olyan kampány a rendszerváltozás óta, hogy egy nagy párt – a Fidesz – konkrétumok említése nélkül csinálja végig ezt az időszakot; hogy ne tegyen konkrét vállalásokat, amiket a szavazók mérlegelhetnének a döntésük során – mondta a szocialista politikus.

Az eddigi választások előtt a helyi jelöltek helyi vitában vettek részt. Most csupán egy-két elvétett eset adódik, ahol a fideszesek leülnek vitatkozni az MSZP, vagy más pártok képviselőivel – érvelt Mesterházy. „Voltak szakmapolitikai viták, volt miniszterelnöki vita is – hangoztatta.  „Most, úgy tűnik, ezek a tradíciók megdőlnek, mert a Fidesz mindenből kivonult, semmiben nem kíván részt venni. Ez a választók leértékelését, lenézését jelenti” – vélte a politikus.

A cikk teljes terjedelemben itt olvasható!

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!