Hírek

2010.04.27. 17:55

Mi történt a Himaláján? Klein Dávid beszámolója

Lavina sodort el két magyar hegymászót a Himaláján: Várkonyi László eltűnt, Klein Dávid megsérült. A két alpinista a Mount Everest megmászására készült.

VG

Klein Dávid a következőkről adott hírt:
„Tegnap délben az Északi Nyeregből (7000 m) tartottunk lefelé az Előretolt Alaptáborba (6400 m), amikor félúton, viszonylag könnyű terepen jégomlás történt, ami annyit jelent, hogy a felettünk lévő jégfal leszakadt. Engem is és Konyit is elsodort a jég. Engem a jég ledobott egy jégfalra, át egy peremen, és a függőleges falon lógva álltam meg, a rögzített kötélen. Nem tudtam, Konyival mi történt, ő mögöttem volt. Reméltem, hogy őt elkerülte a lavina. Engem később felülről, kötél segítségével kiemeltek, ekkor tudtam meg, hogy Konyi eltűnt. Hétfőn és kedden nagy erőkkel keresték, de nem került elő a teste.
Szemtanúk szerint amíg engem sodort a lavina, Konyit 15-20 méterrel mögöttem elkapta, és direktbe rázuhant a jég. Nekem a jobb karomon van több helyen zúzódás, már itt a hegyen egy mexikói orvos rendbe tette. Holnapután hajnalban fogok lejönni a hegyről. Hangsúlyozom, ezek az első benyomások! - mondta Dávid telefonon az expedíciót szponzoráló cégnek. 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!