Hírek

2010.04.02. 12:08

Növekszik a korrupció az orosz fegyveres erőknél

Az orosz fegyveres erők és a biztonsági csapatrok állományában idén figyelemre méltóan nőtt a korrupciós bűncselekmények száma - közölte Szergej Frigyinszkij katonai főügyész pénteken.

VG

Noha a hadseregben a  köztörvényes bűncselekmények száma az elmúlt két hónapban 15 százalékkal mérséklődött, a megkisérelt korrupciók száma 10 százalékkal emelkedett. A főügyész szerint tavaly a a felfedezett csalások számok 50 százalékkal ugrott meg. Több volt a korrupció, valamint a sikkasztás és a hatalommal történt visszaélés is.

Frigyinszkij megdöbbentő bejelentése. Az elmúlt évben 534 katonatisztet - köztük több magas rangút - ítéltek el kötelességük megszegésével összefüggő bűncselekmények elkövetése miatt. A katonai ügyészek mintegy 7500 esetben állapították meg a hatalommal való visszaélés fennforgását, több mint 2000 főt bűntettek meg a hadseregben, közülük 540 főt figyelmeztettek. Frigyinszkij szerint a korrupció különösen súlyos volt az olyan érzékeny területeken, mint  a hadsereg beszerzései, tagjainak lakással való ellátása vagy a katonák részére juttatandó hivatalos juttatások.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!