Hírek

2010.04.20. 09:49

Orbán leköszön a pártelnökségről?

Szinte végleges az új kormány névsora, az RTL Híradó birtokába jutott egy lehetséges lista. A csatorna úgy tudja, a második forduló után új elnöke lehet a Fidesznek, Orbán Viktor ugyanis lemond. A pártelnöki posztra Pokorni Zoltán és Kövér László esélyes.

RTL Hírek.hu

Az új kormány miniszterelnöke minden bizonnyal Orbán Viktor lesz, akit a tervek szerint miniszterelnök-helyettesként hárman helyettesítenek majd, Varga Mihály a Fidesz alelnöke, Semjén Zsolt, a KDNP jelenlegi frakcióvezetője, és Navracsics Tibor, aki a Fidesz frakciót vezette idáig. Az Országgyűlés elnökének pedig valószínűleg Schmitt Pált, a párt európai parlamenti képviselőjét kéri fel a Fidesz elnöke - írja az RTL Hírek.hu.

2002-ben Matolcsy György az akkori Orbán-kormányban gazdasági miniszter volt. Az RTL Klub úgy tudja, hogy a mostani kabinetben is ezt a tárcát vezeti majd. Értesülésük szerint az úgynevezett Vagyongazdálkodási Minisztérium élén Fellegi Tamás üzletember áll majd. Az Igazságügyi Minisztériumot Navracsics Tibor, a Belügyminisztériumot pedig Pintér Sándor vezetheti.

A Világgazdaság tegnapi száma is közölt egy lehetséges kormánynévsort. Erről itt olvashat

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!