Hírek

2010.04.27. 15:25

Razziázott a GVH a Volánbusz ügyben

A Gazdasági Versenyhivatal (GVH) 2010. április 27-én előzetes értesítés nélküli helyszíni szemlét tartott a COLOR TOURS Idegenforgalmi és Szállítmányozó Kft., a Kontakt-Busz Közlekedési Tanácsadó és Szolgáltató Kft., valamint a T & J Busz Projekt Kft. székhelyén.

Világgazdaság Online

A GVH rendelkezésre álló adatok alapján alaposan feltehető, hogy az eljárás alá vont vállalkozások előzetesen tárgyaltak és megállapodtak a Volánbusz Zrt. által 2007-2009. években, jellemzően a „Menetrendszerű, közforgalmú autóbuszvonalak alvállalkozásba adása” tárgyában kiírt közbeszerzési eljárásokban követendő pályázói magatartásokról. A feltételezett megállapodások kiterjedtek az egyes közbeszerzések várható nyerteseiről szóló egyeztetésekre és ezzel együtt az egyes közbeszerzési pályázatokra benyújtandó pályázói árakra, illetve a pályázatok során követendő magatartásokra.

A GVH feltételezi továbbá, hogy ezen magatartások magasabb szolgáltatási ár elérését eredményezték a megállapodásban résztvevő és így adott közbeszerzésen nyertessé váló vállalkozások számára.

A GVH gyanúja szerint az eljárás alá vontak megsértették mind a magyar, mind a közösségi versenyszabályozás versenykorlátozó megállapodások tilalmára vonatkozó rendelkezéseit, ezért a versenyhatóság kettős jogalapon folytatja le eljárását.

A cikk folytatása itt olvasható!

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!