Hírek

2010.04.12. 11:04

Szekeres: nehéz lesz megakadályozni a Fidesz kétharmadát

Nagyjából ilyen eredményre számítottunk, arra, hogy javítani tudunk az EP-választások eredményeihez képest, és hogy második párt leszünk a parlamentben – nyilatkozta a Duna Televízió Hattól nyolcig stúdiójában Szekeres Imre, az MSZP elnökhelyettese. A leendő legnagyobb ellenzéki párt politikusa megerősítette: erős ellenzékiségre készülnek.

Duna Televízió

A legnagyobb kihívás a Magyar Szocialista Párt előtt, hogy egy olyan baloldali néppártként politizáljon, amely felkarolja a mostani választáson elvesztett szavazókat – nyilatkozta a Duna Televízió reggeli háttérműsorában Szekeres Imre, az új parlamentben vélhetően a legerősebb ellenzéki pártként funkcionáló MSZP elnökhelyettese.

A választás második fordulójáig hátralévő két hét stratégiájáról azt mondta: ahol versenyben maradt egyéni szocialista képviselőjelölt, ott meg kell szerezni azok támogatását is, akik az első körben más pártokra szavaztak. Számításaik szerint kilenc egyéni mandátumot kellene elhódítaniuk a több mint ötven nyitva maradt helyből ahhoz, hogy a Fidesznek ne legyen kétharmada az új Országgyűlésben, ez azonban még Szekeres szerint is nehéz feladat lesz.

A cikk itt folytatódik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!