Hírek

2010.04.27. 11:57

Szili és a tehetetlenség dühe: milyen párt legyen az MSZP?

Alapos szembenézést és teljes tisztújítást vár az MSZP-től Szili Katalin, volt házelnök.

MR1 Kossuth Rádió

A választások során a szocialista párt ugyan több mint 1,3 millió szavazóját vesztette el, a rivális Fidesz pedig kétharmadnál is nagyobb parlamenti többséget szerzett, a legnagyobb probléma mégis az, hogy a „a tehetetlenség dühe 17 százalékot a szélsőségekhez, a Jobbikhoz sodort – mondta az MR1 Kossuth Rádió 180 perc című műsorában Szili Katalin.


A volt házelnök szerint mielőbb választ kell adni arra a kérdésre, hogy milyen párt legyen az MSZP, többen ugyanis balliberális restaurációban gondolkodnak, míg mások inkább a párt szociáldemokrata jellegét hangsúlyozzák.

Szili Katalin ennek kapcsán emlékeztetett: már a tavaly júliusi kongresszuson baloldali fordulatot javasolt, hogy a párt visszaszerezze hitelességét és szavazótáborát is. Az MSZP-nek vissza kell térnie a hagyományos baloldali értékekhez, nemcsak új arcokra, hanem tartalomra is szüksége van, és kapcsolatot kell keresnie hagyományos szövetségeseivel, a szakszervezetekkel.

Szili Katalin egyébként teljes tisztújítást szorgalmaz „felmenő rendszerben”. Mint fogalmazott, új politikát, nemzeti alternatívát akkor tud felmutatni a párt, ha a folyamatot felgyorsítja, és még az önkormányzati választások előtt tiszta vizet önt a pohárba.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!