Hírek

2010.04.23. 10:45

Tarlós: őszre eltűnik, amit az MSZP művelt? Nem!

Ha a helyzet nem változott, akkor van főpolgármester-jelöltje a Fidesznek – mondta a Duna Televízió Közbeszéd műsorában csütörtökön este Tarlós István, a párt fővárosi frakciójának vezetője, volt főpolgármester-jelölt. Sem cáfolni, sem megerősíteni nem szerette volna, hogy ő maga lehet a jelölt. A fővárosi kerületek esetleges összevonásáról azt mondta: ez nem a Fidesz terve, hanem Demszky Gáboré és most már talán a szocialistáké is.

Duna Televízió

„A Fidesz támogatásával az én dolgom Budapesttel foglalkozni, ennyi bizonyos. A pártban a hivatalos döntés a maga idejében megszületik majd. Nem akarom kimondani, ami nem az én dolgom” – Tarlós István ezekkel a szavakkal reagált a Duna Televízió esti háttérműsorának kérdésére, miszerint van-e már főpolgármester-jelöltje az országos kormányzásra készülő ellenzéki pártszövetségnek, és személy szerint ő-e a jelölt. 

A 2006-ban főpolgármester-jelöltként a Fidesz-KDNP támogatását élvező Tarlós most azt mondta: a jelölt akkori megnevezéshez, tehát júniushoz képest idén ezt vélhetően korábban megteszi a pártszövetség. „2006-ban elég későn, júniusban nevezték meg a jelöltet, idén ennél csak korábban történhet meg” – szögezte le.

A mai politikai környezetben könnyen ledolgozhatónak tűnik a Fidesz főpolgármester-jelöltje számára az az egy százaléknyi különbség, amellyel 2006-ban Tarlós lemaradt Demszky Gábor mögött. Ez az előnyös helyzet szeptemberig, az idei választások idejéig is kitart? – hangzott a Közbeszéd kérdése.

Tarlós István kérdéssel válaszolt. Őszre eltűnik az, amit a szocialisták az elmúlt tizenöt év alatt, de főleg az utóbbi négy évben „műveltek” a fővárosban? Mindenki elfeledkezik a BKV-ról, a gyógyfürdőkről? Nem hinném, hogy ez valószínű – érvelt a fideszes politikus, megjegyezve: Magyarországon bármi megtörténhet, de  szerinte ez nem valószínű.

A Fidesz nem akarja összevonni a kerületeket – reagált a Közbeszéd egy másik felvetésére Tarlós, hozzátéve: ezt Demszky Gábor szeretné, és most már úgy hiszi, talán a szocialisták is erre törekszenek. Tarlós találgatásnak minősített minden nyilatkozatot, ami a Fidesz-KDNP-nek ilyen szándékot tulajdonít. 
„Egyelőre Kósa Lajos és én kaptuk a feladatot az elnök úrtól, hogy gondolkodjunk a fővárosi közigazgatásról, és talán még dolgoznak munkacsoportok ettől függetlenül is. Többször elmondtuk, hogy nincs koncepció a kerületek összevonására. Elméleti lehetőségek felsorolása esetleg lehet, de koncepció nincsen” – érvelt Tarlós István.
Hozzátette: a kerületek összevonásának tervét a szocialisták terjesztik a Fideszről. „A szocialistáknak nem vagdalkozniuk kéne, sem tudatosan félrevezetni a választókat, hanem meg kellene szólalniuk” – mondta a politikus. Úgy látja: az MSZP „soha egy szót nem mondott” arról, melyik koncepciót támogatná a budapesti közigazgatás átalakítására.  

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!