Hírek

2010.04.06. 14:41

Újabb kvótákat adna el a kormány Japánnak

Az Országgyűlés környezetvédelmi bizottsága keddi ülésén felszólította Szabó Imre környezetvédelmi és vízügyi minisztert, hogy a közeli kormányváltásig már ne történjen kvótaértékesítés.

MTI Eco

Az erről szóló határozatot a Szabó Imre által összehívott rendkívüli bizottsági ülésen hozták meg, amelyre azonban a miniszter maga helyett végül Molnár Józsefet, a tárca kabinetfőnökét küldte el.

Molnár József tájékoztatta a bizottságot arról, hogy a tárca előrehaladott tárgyalásokat folytat 6 millió tonna hagyományos, AAU kvóta értékesítéséről egy ismert japán céggel, több mint 12 milliárd forint értékben.

Nagy Andor KDNP-s bizottsági elnök kezdeményezésére a bizottság 10-1 arányban - az ülésen résztvevő egyetlen szocialista képviselő igenlő voksa mellett - nem fogadta el Molnár József tájékoztatását, sőt határozatban szólította fel a tárcát arra, hogy a közelmúltbeli kvótaértékesítési botrányra és a közeli választásokra való tekintettel a kormányváltásig ne értékesítsen több kvótát.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!