Hírek

2010.04.03. 13:45

Újabb számlagyárosok buktak le a Dél-Alföldön is

Újabb számlagyárat számoltak fel a pénzügyőrök a napokban, a dél-alföldi üggyel kapcsolatban egy embert előzetes letartóztatásba helyeztek – közölte a Vám- és Pénzügyőrség regionális parancsnokságának szóvivője.

MTI

Bács-Kiskun megyében élő emberek 21 cég nevében bocsátottak ki fiktív számlákat nyolcvan számlabefogadó gazdasági társaság felé, főként építőipari tevékenység körébe tartozó szolgáltatásról, összesen 1,1 milliárd forint értékben. A fiktív számlákat a befogadó cégek az adóbevallásaikban felhasználták, ezzel jelentősen megkárosították a központi költségvetést. Az adócsalás elkövetési értéke 200 millió forint, a pénzmosás bűncselekmény elkövetési értéke hatvan millió forint.


 
A pénzügyőrök az ország több megyéjére kiterjedően huszonöt helyszínen tartottak házkutatást. Az okozott kár megtérülése érdekében a vámhatóság 220 millió forint értékű vagyont – ingatlant, készpénzt, gépjárművet – foglalt le. A kihallgatásokat követően őrizetbe vettek egy magyar állampolgárt, akit a Kecskeméti Városi Bíróság előzetes letartóztatásba helyezett. A férfi ellen adócsalás, valamint pénzmosás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folyik eljárás - mondta az őrnagy.
 
Korábbi közlések szerint az idén már két hasonló nagyságrendű bűncselekményt derítettek fel a vámosok. Az egyik számlagyárat a Közép-magyarországi Regionális Parancsnokság, a másikat a Dél-dunántúli Regionális Parancsnokság illetékességi területén számolták fel.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!