Hírek

2010.07.19. 18:49

Csányi: Rugalmasabbnak kellene az IMF-nek lenni - Videó

A Világgazdaság Online-nak adott videóinterjújában Csányi Sándor az OTP Bank elnök-vezérigazgatója elmondta, az IMF és az EU képviselői az ő véleményére is kiváncsiak voltak. Szerinte a két szervezetnek nagyobb rugalmasságot kellene Magyarországgal szemben tanúsítania.

Világgazdaság Online

Az egyik legnagyobb vesztes az OTP, hiszen a bank papírjai jelentős zuhanásba kezdtek.

A videót itt tekintheti meg

Csányi Sándor a bank elnök-vezérigazgatója ezzel kapcsolatban lapunknak kifejtette: a mostani helyzet csupán átmenetileg számít rossznak, hiszen nemcsak a bankadó terhe, hanem az ország rosszabb kockázata is sújt bennünket.

Noha a részvényárfolyamok gyengülése megszokott, ebben az esetben a forintgyengülés jelenti a fő veszélyt, amely ha tartós maradna, nagyobb feszültséghez vezethet a  piacon - hangsúlyozta Csányi.
Hozzátette: ha a kormány tartja a 3,8 százalékos hiánycélt, akkor ez a feszültség is enyhülhet.

Csányi szerint a két szervezetnek nagyobb rugalmasságot kellene Magyarországgal szemben tanúsítania, hiszen az általuk megfogalmazott feltételekhez olyan intézkedéseket kellene tenni, ami már a reálgazdaságot veszélyeztetné.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!