Hírek

2010.11.12. 07:47

Fővárosi szuperszervezetet kap a Fidesz csodagyereke

Minden korábban vártnál nagyobb hatáskört kaphat a Budapesti Városüzemeltetési Központ (BVK Zrt.).

Világgazdaság

A Fővárosi Közgyűlést soron kívül összehívták mára, az egyik legfontosabb napirendi pont lesz a két hete létrehozott mamutcég jogkörének kibővítése. Sajtóértesülések szerint  a BVK vezetésére kinevezett Vitézy Dávid alkalmasságán sokat lamentált a Fidesz fővárosi vezetése, elsősorban Tarlós István, illetve György István városüzemeltetésért felelős főpolgármester-helyettes.

A BVK a fővárosi vagyon hasznosításában, valamint a közbeszerzésekben kap közel korlátlan hatáskört. Az október végén létrehozott vállalathoz kerül szinte a teljes budapesti közlekedésügy. Vagyis nem csupán a BKV-t szervezik alá, hanem oda kerül minden fővárosi tulajdonban lévő országos közút kezelése is. Átvesznek továbbá minden olyan utat, amely kerületi kézben van ugyan, de tömegközlekedési útvonal, illetve a hidakkal és az autópályákat kivéve az alul- és felüljárókkal kapcsolatos összes ügyet.

Szintén a BVK feladata lesz kezelni a víz-, gáz- és távhő-szolgáltatási, valamint a csatornázási feladatok közül azokat, amelyek túllépnek a kerülethatárokon, azonkívül a temetőket. Ezeken a területeken a BVK-t a közbeszerzésekben kizárólagos jog illetné meg, az irányítás és az ellenőrzés szabályait pedig az arra korábban jogosult cégekkel szerződésben rendeznék.

A cikk folytatása itt olvasható!

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!