Hírek

2010.11.20. 17:25

Ismét Patakyt választották meg az MSZOSZ elnökének

Magyar Szakszervezetek Országos Szövetsége VII. kongresszusa szombaton megválasztotta a szövetség régi-új tisztségviselőit, a küldöttek ismét Pataky Pétert választották elnöknek - közölte az MSZOSZ kommunikációs irodájának vezetője az MTI-vel.

MTI Eco

Meskó László emlékeztetett rá: az MSZOSZ pénteken és szombaton tartotta VII. kongresszusát, ahol a küldöttek megválasztották a szövetség új tisztségviselőit.

A kongresszusi küldöttek az MSZOSZ elnökének Pataky Pétert, alelnökének Hernádvölgyi Andreát, a Gazdasági Ellenőrző Bizottság elnökének pedig Rajcsányiné Gróf Gabriellát választották meg. Valamennyien a korábbi ciklusban ugyanezt a tisztséget töltötték be - tette hozzá.

A küldöttek szombat délelőtt elfogadtak egy hat pontból álló nyilatkozatot is, amelyben elfogadhatatlannak nevezték a reálbérek csökkenését és a törvények, valamint a kollektív szerződések alapján járó tisztességes jövedelmek visszamenőleges megadóztatását, tiltakoztak a jogbiztonságot támadó törvénymódosítások ellen, és azonnali tárgyalásokat kezdeményeztek a nyugdíjrendszer átalakításáról.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!