Hírek

2010.11.26. 12:25

Kötelező: December elsejéig fel kell mondani ha váltani akar!

Akinek a kötelező gépjármű felelősségbiztosítási (kgfb) évfordulója még mindig január 1-je, az ügyeljen arra, hogy felmondása a korábbi biztosítójához legkésőbb december 1-jén éjfélig igazolhatóan beérkezzen - hívja fel a figyelmet a Magyar Biztosítók Szövetsége (MABISZ) közleménye.

MTI Eco

Célszerű a felmondást tértivevényes levéllel, visszaigazoló faxszal vagy egyéb bizonyítható módon elküldeni - áll a közleményben. Amennyiben alkuszon keresztül küldi valaki a felmondását, bizonyosodjon meg arról, hogy az a korábbi biztosítójához időben beérkezett.

    Az érvényes felmondás alapján a biztosítás december 31-én 24 órakor szűnik meg. Ha a felmondás nem szabályos, az újonnan kötött szerződés sem lesz érvényes, és a régi szerződés marad hatályban - idézi a közlemény Molnos Dánielt, a MABISZ főtitkárát. Az új szerződést elég megkötni december végéig.

A közlemény felhívja a figyelmet a november elején indított, a szervezet honlapjáról elérhető MABISZ kgfb Díjnavigátorra, amelyen kiszámíthatóak az egyes biztosítók díjai, és amely eligazítást ad az esetleges váltás módjáról is.

Hárommilliárd megy el reklámra

 A biztosítók és az alkuszok idén hárommilliárd forintot költenek el a kötelező gépjármű felelősségbiztosítás (kgfb) kampány során reklámra, de ebben nincs benne az a néhány százmillió forint, amelyből ajándékokat sorsolnak ki az új ügyfeleik között - közölte a CLB Független Biztosítási Alkusz Kft.

A cikk folytatása itt olvasható!

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!