Hírek

2010.11.03. 14:54

Lázár: biztos, hogy változik a különadó!

Egészen biztos, hogy lesz változtatás a 98 százalékos különadót érintően az eredeti elképzeléshez képest - közölte Lázár János, aki úgy fogalmazott: erről a szakszervezetek győzték meg őt.

MTI

A Fidesz frakcióvezetője szerdán több szakszervezet képviselőjével is találkozott a 98 százalékos különadó ügyében. A megbeszélések után Lázár János újságírók előtt hangsúlyozta, a Fidesznek nem az a szándéka, hogy a közszolgálati jogviszonnyal rendelkező munkavállalókat büntesse az elvonásokkal, hanem azokat a magas rangú állami vezetőket, "igazi nagykutyákat" szeretnék elkapni, akik idén több tíz-, vagy százmillió forintos nagyságrendű végkielégítéshez jutottak.

A politikus közölte: a szakszervezetek javaslatait összefoglalja és azokat a Fidesz elnökségének szerda délutáni ülésén ismerteti. Az egyeztetési folyamat végére úgy szeretne pontot tenni, hogy kérni fogja az Országos Közszolgálati Érdekegyeztető Tanács összehívását várhatóan péntekre, vagy hétfőre - mondta.

Lázár János kijelentette: az egészen biztos, hogy lesz változtatás az eredeti elképzeléshez képest. "A szakszervezetek győztek meg igazából arról, hogy erre mindenféleképpen szükség van" - tette hozzá.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!