Hírek

2010.11.02. 05:00

Mégis van lejjebb: tovább estek a kgfb-díjak

Az internetes alkuszok tarifaelemzései szerint a most indult kampányban tovább estek a kötelező gépjármű-felelősségbiztosítási (kgfb) tarifák. „8-10 százalékos átlagárcsökkentést hajtottak végre a vezető gépjármű-biztosítók 2011-re, a teljes piacon pedig még ennél is nagyobb a díjcsökkenés mértéke” – mondja Simon Péter, a Biztosítók.hu Alkusz Kft. szakmai vezetője.

VG

„A kisebb biztosítók a tavalyi, már-már a végletekig leengedett áraiknál további 15-20 százalékkal alacsonyabbat hirdettek” – teszi ehhez hozzá Rácz István, a Biztosítás.hu ügyvezetője. A Netrisknél november 1-jén már 30 százalékos tarifacsökkenést tapasztaltak, az átlagos kgfb-díj ezzel 17 ezer forintra süllyedt.

Haraszti Zsolt, a Netrisk ügyvezetője úgy véli, az első átszerződők jellemzően azok közül kerülnek ki, akik minden évben váltanak, de még közülük is tízből kilencen találnak a meglévőnél jobb ajánlatot, átlagos megtakarításuk pedig meghaladja a 12 ezer forintot. Azok viszont, akik nem váltanak, stagnáló vagy emelkedő biztosítási díjra számíthatnak, ezért elképzelhető, hogy a váltók száma az idén a legoptimistább előrejelzéseket is túlszárnyalja, és megközelíti a kétmilliót.

Az alkuszcégek szerint az idei kampány nyertesei között ott lehet az Allianz, amely online köthető bankkártyával fizetett termékére kínál kedvező tarifákat. A másik komoly esélyes a most piacra lépő Astra, emellett a K&H Biztosító számíthat még az állomány növekedésére.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!