Hírek

2010.11.29. 08:30

Mobilok extrém használatra

Nyugat-Európa után erőteljes kelet-európai offenzívába kezdett az amerikai Sonim Technologies, amely ipari felhasználásra és extrém időjárási és munkakörülményekre fejleszt ütés-, por- és vízálló mobilkészülékeket.

VG

Régiós terjeszkedésének keretében ez év végétől Magyarországon is elkezdi termékeinek a forgalmazását, a kizárólagos joggal a PTTSystems Kft.-t ruházza fel – jelentette be Budapesten John Burns, a Sonim Technologies elnök-vezérigazgatója. A kockázatitőke-társaságok tulajdonában lévő amerikai cég egyelőre nem kíván itt saját képviseletet felállítani, és eddig közvetlen nagykereskedője sem volt nálunk. Az elnök-vezérigazgató hozzátette, a globális üzleteik 70 százalékát Európában kötik. A potenciális vevőkör eddigi tapasztalataik alapján egy-egy adott ország lakosságának az 5 százalékát jelenti, vagyis Magyarországon is több százezres ügyfélbázissal számolhatnak.

A kaliforniai székhelyű Sonim Technologies egyedi szabványt fejlesztett ki a telefonjaira, amellyel speciális piaci szegmenseket szolgálhat ki. Általában szélsőséges környezeti hatásoknak kitett vagy nem szokványos körülmények között – veszélyes üzemben, vegyiparban, erdőgazdaságban és építőiparban – dolgozók, illetve az extrém sportokat űzők vásárolják a készülékeket, amelyekért a gyártó három év feltétel nélküli garanciát vállal. A társaság nemcsak mobiltelefont fejleszt, hanem a speciális munkavégzéshez szükséges szolgáltatásokat, alkalmazásokat is. Ilyen az adóvevő (push-to-talk), valamint a veszélyes körülmények között egyedül dolgozók számára kifejlesztett biztonsági riasztórendszer (lone worker).

A cikk folytatása itt olvasható!

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!