Hírek

2010.11.24. 13:34

Nem bíznak a magyarok az állami nyugdíjban

A magyarok többsége aggódik a nyugdíjas kori megélhetése miatt, úgy érzi, hogy az államtól várható nyugdíj mellett mindenképp szüksége lesz valamilyen kiegészítő bevételre. Az elmúlt három évben viszont jól láthatóan nőtt azoknak az aránya, akik nyugdíj célú megtakarításokkal rendelkeznek.

Világgazdaság Online

 Az elmúlt három évben tovább nőtt azoknak az aránya, akik nem bíznak az állami nyugdíjban: a magyarok több mint 80%-a nem számít arra, hogy majdani nyugdíja elegendő lesz a létfenntartáshoz. Ezzel párhuzamosan csökkent azoknak az aránya, akik szerint egyedül az állam felelőssége, hogy gondoskodjon a nyugdíjasokról.

Nézze meg a legjobban teljesítő nyugdíjpénztárak rangsorát!

„Figyelemre méltó változás következett be a magyarok gondolkodásában az elmúlt három évben. Azt eddig is látták, hogy az állami nyugdíj kevés lesz a megszokott életszínvonaluk fenntartásához, ám az Aviva 2010-es kutatásból az is kiderül, hogy érzik saját felelősségüket, és elkezdtek saját megtakarításokat felhalmozni nyugdíjas éveikre.” – hangsúlyozta Zolnay Judit, az Aviva Életbiztosító vezérigazgató-helyettese.
 
Az Aviva csoport által egész Európára évek óta elvégzett, a lakosság megtakarítási szokásait vizsgáló kutatás szerint a nyugdíjas korban várható bevételi források közül a magyarok többsége, csaknem 40% a rendszeres megtakarítással felhalmozott vagyont tekinti, míg 33%-uk azt gondolja, hogy elegendő, ha akkor tesznek félre, ha van rá lehetőségük. Az ingatlan befektetést is jó lehetőségnek tartja a megkérdezettek csaknem 10%-a. 

A cikk folytatása itt olvasható!

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!