Hírek

2010.11.07. 16:41

Orbán lassan mondta: Jövőre lehet gázáremelés

A gázárról is tárgyal vasárnapi ülésén a kormány – mondta el a miniszterelnök a Hír Televíziónak az egyeztetés előtt. Orbán Viktor szerint lehet, hogy csak ebben az évben tudják befagyasztva tartani az energiaárat, jövőre már nem.

HírTV

Orbán Viktor szavaiból a Hír TV szerint az következik, hogy jövőre lehet gázáremelés. A parlament idén júniusban döntött a lakossági áram és gáz árának befagyasztásáról.

A kormány mai ülésén dönthet arról is, hogy mikortól és milyen ütemezésben vonulhatnak nyugdíjba a nők 40 év munka után. Az előzetes számítások szerint a Fidesz választási ígéretének beváltása 40 milliárd forintnyi többletkiadást jelenthet a költségvetésnek.

A fedezetet a nyugdíjjárulék emelésével teremtenék elő, amelyről hétfőn már szavazhat is az Országgyűlés. A számvevőszéki és költségvetési bizottság előterjesztése szerint 9 és félről 10 százalékra emelkedne a munkavállalók által fizetett közteher. Az MSZP, a Jobbik és az LMP elutasítja a járulékemelést.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!