Hírek

2010.11.23. 12:54

Soha nem látott mértékű a diszkrimináció a neten

Soha nem látott mértéket öltött az interneten szakértők szerint a hátrányosan megkülönböztető és sértő tartalmak mennyisége.

MTI

Ezzel szemben túlságosan kevés eszköz áll rendelkezésre a virtuális világban zajló gyűlöletkeltés feltartóztatására - értettek egyet emberi jogi és internetes szervezeteknek a Bécsben Modern idők, új hálózatok: fiatalok, gyűlölködés és a web 2.0 címmel megrendezett tanácskozáson résztvevő képviselői.

A többek között az Európai Biztonsági és Együttműködési Szervezet (EBESZ) demokráciával és emberi jogokkal foglalkozó irodájának védnöksége alatt zajló kétnapos tanácskozáson aktivisták mellett olyan internetes óriások is részt vesznek, mint a Microsoft és a Facebook.

A világhálón rejlő veszélyek között említették a politikai vonatkozásúakat, az egyik résztvevő - a német jugendschutz.net - képviselője szerint csak az ő szervezete 1800 német nyelvű honlapot tart számon, amely szélsőjobboldali eszméket hirdet.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!