Hírek

2011.03.14. 09:01

Állami kitüntetéseket adnak át a nemzeti ünnep előtt

A Kossuth- és Széchenyi-díjakat, a kiváló és érdemes művészi címeket, valamint a Babérkoszorú díjakat vehetik át a művészeti és tudományos élet kiemelkedő szereplői.

MTI

A március 15-i nemzeti ünnep alkalmából magas művészeti és tudományos elismeréseket adnak át hétfőn. A Parlamentben a Kossuth- és Széchenyi-díjakat, a Petőfi Irodalmi Múzeumban pedig a kiváló és érdemes művészi címeket, valamint a Babérkoszorú díjakat vehetik át a művészeti és tudományos élet kiemelkedő szereplői.

Az Országházban az 1848-49-es forradalom és szabadságharc évfordulója alkalmából állami kitüntetéseket, a Kossuth- és Széchenyi-díjak mellett a Magyar Köztársasági Érdemrend legmagasabb fokozatait adja át Schmitt Pál köztársasági elnök és Orbán Viktor miniszterelnök.

A Kiváló Művész, az Érdemes Művész és a Babérkoszorú díjakat Réthelyi Miklós nemzeti erőforrás minisztertől vehetik át a a kitüntetettek a budapesti Petőfi Irodalmi Múzeumban.
 
Az ünnep előestéjén díszelőadást is tartanak a Nemzeti Színházban Schmitt Pál köztársasági elnök részvételével. Beszédet mond Navracsics Tibor miniszterelnök-helyettes.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!