Hírek

2011.03.10. 19:48

Gyurcsány: a legszegényebbektől vesz el a Széll Kálmán Terv

Hazugnak, gyávának és igazságtalannak nevezte a Széll Kálmán Tervet Gyurcsány Ferenc a Táncsics Alapítvány rendezvényén csütörtökön.

MTI

A szocialista politikus kijelentette: a terv hazug, mivel arra a kormány érvélésével szemben nem a válság miatt van szükség, hanem azért, mert a kabinet az adótörvényekkel hatalmas lyukat ütött a költségvetésen –számolt be a távirati iroda. A volt miniszterelnök véleménye szerint gyávaságra utal, hogy a kormány nem vallja be: az adóváltozásokkal és a Széll Kálmán Tervvel több százmilliárd forintos jövedelmet csoportosít át a legszegényebbektől a felső középosztályhoz és a még jobban élő rétegekhez, ami egyszersmind igazságtalan is.



Gyurcsány Ferenc a Táncsics Alapítvány kuratóriumi elnökeként arról is beszélt: a Széll Kálmán Terv annak beismerése, hogy az egyensúlyi feltételeket sutba dobó, kizárólag a növekedésre fókuszáló gazdaságpolitika, amelyet a kormány tavaly megkezdett, nem működik, arra tisztességes kormányzás nem építhető. Hozzátette: az "Orbán-csomag" egyetlen pozitívuma, hogy megteremti a kívánatos gazdaságpolitikáról folyó vita lehetőségét.

Gyurcsány Ferenc hangot adott annak is, hogy szerinte a Széll Kálmán Terv "nem az utolsó csomag", mivel nincs benne annyi pénz, amennyit a kormány állít. Ezért és a szerkezeti reformok elhalasztása miatt újabb és újabb kiigazítási programok fognak következni, amit a kormány a "keresztény, nemzeti, konzervatív mázzal leöntött, a köztársaságot tőlünk elvevő alkotmánnyal" akar elfedni – jelentette ki.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!