Hírek

2011.03.31. 07:48

Megtalálták Fenyő János gyilkosát?

Jozef Rohácnak köze lehet Fenyő János médiavállalkozó 1998-as meggyilkolásához - közölte az RTL Klub.

Origo/Index

A korábban több súlyos bűncselekménnyel is meggyanúsított, jelenleg is őrizetben lévő szlovák férfi DNS-ét azonosították abban a sapkában, amelyet a gyilkosság helyszíne mellett találtak – közölte a televízió-csatorna. A férfit várhatóan napokon belül Magyarországra hozzák.



A szlovák férfit már az 1998-as, négy ember életét követelő Aranykéz utcai robbantás után is kereste a rendőrség. Később gyanúsították meg azzal, hogy 1997-ben Budapesten meg akart gyilkolni egy vállalkozót. Végül tavaly október végén a gyilkossági kísérlet vádja alól felmentették, csak robbanóanyaggal való visszaélés miatt kapott két év börtönbüntetést. Rohácot idén február 18-án vették ismét őrizetbe Léván, egy Magyarországon kiadott európai elfogatóparancs alapján. Az ORFK akkor csak annyit közölt, hogy egy folyamatban levő büntetőügy miatt keresték a magyar hatóságok Rohácot, azt azonban nem árulták el, hogy pontosan mi ez az ügy.

1998 februárjában Fenyő János gyilkosa egy gépfegyverrel szétlőtte a vállalkozó autóját. A támadás akkor történt, amikor a médiavállalkozó megállt a piros lámpánál.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!