Hírek

2011.03.01. 11:10

MSZP: Matolcsy Györgynek mennie kell

Az MSZP szerint az elmúlt kilenc hónapban visszaestek az ország gazdasági fejlődésének esélyei, ezért javasolják, mentsék fel a nemzetgazdasági minisztert.

Forrás: MTI

Szekeres Imre országgyűlési képviselő keddi sajtótájékoztatóján pártja nevében azt javasolta a kormányfőnek, mentse fel a nemzetgazdasági minisztert. Az ellenzéki politikus kiemelte, hogy januárban már körülbelül az egyötödét érte el az éves hiánynak a költségvetés deficitje. Az MSZP közgazdasági tagozatának elemzése szerint 304 milliárd forinttal rontotta a magyar költségvetés helyzetét az, hogy a kormány megszakította a tárgyalásokat az EU-val és az IMF-fel - tette hozzá.

Mint mondta, a kormány 247 milliárd forintos lyukat ütött a költségvetésben azzal, hogy csökkentette a társasági adót.

Az ellenzéki politikus szólt arról is, hogy évente mintegy 70 milliárd forint pótlólagos fizetési kötelezettsége keletkezik a fideszes önkormányzatoknak, amiatt, hogy felelőtlenül bocsátottak ki kötvényeket és vettek fel hitelt. Szekeres Imre szerint a kormány a válságadót döntően áthárította a lakosságra, a devizahitelesek az Orbán-kormány kilenc hónapja alatt 974 milliárd forintot vesztettek.

Mindezek miatt az MSZP azt javasolja Orbán Viktor miniszterelnöknek, hogy mentse fel a költségvetésért felelős minisztert, Matolcsy Györgyöt - mondta.

Kérdésre válaszolva a volt honvédelmi miniszter közölte: a Honvédelmi Minisztériumban az elmúlt négy évben csak olyan megbízási szerződéseket kötöttek, amelyeket mind jogi, mind pedig pénzügyi szempontból ellenőriztek.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!