Hírek

2011.03.13. 08:43

Tüntetéssorozat a politikai elit ellen

Tovább folytatódott Horvátországban a kormány lemondását követelő, a Facebookon szerveződő tüntetéssorozat, Zágrábban kétezren vettek rajta részt.

MTI

Folytatódott Horvátországban a politikai elittel szembeni, a Facebook internetes oldalon szervezett tüntetéssorozat; szombat este Zágrábban kétezren vettek részt az újabb felvonuláson. Három hete kezdődött az akció; a tüntetők azóta kétnaponta az utcára vonulnak a horvát fővárosban. A felvonulók a már jól ismert szlogeneket skandálták, előrehozott választásokat, új munkahelyeket követeltek. "Le a tolvajokkal" - kiáltozták, a kormány lemondását követelve - számolt be a távirati iroda.



A rendőrség őrizetbe vette, kihallgatta, majd elengedte Ivan Pernart, a tüntetők egyik vezetőjét. Az MTI úgy értesült, a hatóságok eljárást indítottak ellene, mert megsértette azt a nem egészen három hete hozott bírósági végzést, amely kitiltotta őt Zágráb központjában arról a térről, ahol a kormány és a parlament székhelye van és a környező utcákból.
A tiltakozó akciók nem korlátozódnak a fővárosra; szombat este Rijekában 400, a dalmáciai Zárában (Zadar) nagyjából 200 tüntető vonult az utcára. Egyik városból sem érkezett hír rendbontásról.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!