Hírek

2011.05.03. 15:45

Rendben lezajlottak a matematika írásbelik

Középszinten két feladatlapot kellett megoldani, összesen három óra alatt. A vizsgázók egy feladatot tetszésük szerint kihagyhattak.

(MTI)

Rendben lezajlottak a matematika írásbelik kedden a középiskolákban emelt és középszinten egyaránt, a vizsgákat rendkívüli esemény nem zavarta meg - közölte az Oktatási Hivatal kora délután az MTI-vel. Matematikából középszinten 1265 helyszínen 89.678 diák, emelt szinten 55 helyszínen 2961 tanuló tett érettségi vizsgát. Középszinten angol, francia, horvát, német, olasz, orosz, román, spanyol, szerb és szlovák nyelven, emelt szinten angol és német nyelven is vizsgáztak.

A matematika középszintű írásbelije 180 percig tartott. A vizsgázóknak először az I. feladatlapot (45 perc), majd a II. feladatlapot (135 perc) kellett megoldaniuk.

Az I. feladatlappal alapfogalmak, definíciók, egyszerű összefüggések ismeretét ellenőrizték. A II. feladatlap egyik része három feladatot tartalmazott, a feladatok egy vagy több kérdésből álltak. A másik rész három, egyenként 17 pontot érő feladatból állt, ezekből a vizsgázó választása szerint kettőt kellett megoldani, és csak ez a kettő lesz értékelhető.

A matematika emelt szintű írásbelije 240 percig tartott és két részből állt. Az I. részfeladatsor négy, a II. részfeladatsor öt, egyenként 16 pontos feladatból állt. A vizsgázónak az öt feladatból négyet kellett kiválasztania, megoldania, és csak ez a négy lesz értékelhető.

A teljes feladatsorok az értékelési útmutatóval szerdán reggel 8 órakor teszi publikussá az Oktatási Hivatal - mi itt gyűjtjük sorra a dokumentumokat.

Az érettségi vizsgák szerdán a történelem írásbelikkel folytatódnak.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!