Hírek

2012.04.11. 09:50

Durván emelkednek a fogyasztói árak

Egy hónap alatt csaknem egy százalékkal drágult meg minden, egy évvel ezelőtt átlag 5,5 százalékkal vásároltunk olcsóbban.

MTI

Márciusban a fogyasztói árak 5,5 százalékkal voltak magasabbak, mint egy évvel korábban, egy hónap alatt pedig 0,8 százalékkal emelkedtek, jelentős mértékben nőtt a szeszes italok, a dohányáruk és az üzemanyagok ára, miközben az átlagosnál kevésbé drágultak az élelmiszerek és a szolgáltatások. A KSH összegzése szerint a tartós fogyasztási cikkekért kevesebbet kellett fizetni.

Magyarországi elemzők 5,7 százalékra várták a márciusi inflációt, a londoniak 5,4-5,6 százalékos, teljes kosárra számolt tizenkét havi inflációt valószínűsítettek márciusra. Az első három hónapban átlagosan 5,6 százalékkal voltak magasabbak az árak, mint az előző év azonos időszakában. A nyugdíjas fogyasztói kosárra számított februári 12 havi infláció 5,5 százalék, az egyhavi 0,7 százalék volt.


 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!