Hírek

2012.04.12. 18:14

Leszüretelt a fagy, az államtitkár figyelmeztet

A fagykárt szenvedett gazdálkodók jelenlegi legfontosabb feladata, hogy minél hamarabb jelentsék be a káreseményt a falugazdászoknál - mondta Budai Gyula, a Vidékfejlesztési Minisztérium (VM) parlamenti államtitkára csütörtökön egy balkányi gyümölcsösben tett bejárást megelőző sajtótájékoztatón.

MTIAz államtitkár közlése szerint pontos adatok nincsenek még arról, mekkora kárt okozott a gyümölcsösökben a kedd hajnali mínusz 7 és mínusz 11 Celsius fok közötti fagy a szabolcsi ültetvényeken, de az már látható, hogy egyes térségekben - Vásárosnamény, Kisvárda és Csenger környékén - "nagy a baj." Budai Gyula a tájékoztatón arra kérte az érintett gazdálkodókat, hogy tizenöt napon belül jelentsék be a káreseményüket a falugazdászoknál, ha pedig még kötöttek biztosítást, akkor tegyék meg, mivel a szabályok szerint csak az ezzel rendelkező termelők részesülhetnek száz százalékos kárenyhítésben.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!