Hírek

2012.04.07. 09:03

Újabb sorozatgyilkost keresnek Franciaországban

Magányos sorozatgyilkos ámokfutásától tart a francia rendőrség. Csütörtökön egy ismeretlen tettes lőtt fejbe egy 47 éves algériai származású nőt Párizs közelében, a rendőrség szerint a gyilkosság nagyon hasonlított három másik, az elmúlt öt hónapban történt emberölésre.

Forrás: MTI

Alig három héttel a toulouse-i és montaubani merényletek után újabb sorozatgyilkos ámokfutásától tart a francia rendőrség, ezúttal Párizs környékén. Miután csütörtökön egy ismeretlen tettes lelőtt egy 47 éves nőt a főváros közeli Grignyben. Claude Guéant belügyminiszter pénteken azt közölte, hogy a gyilkosság valószínűleg összefüggésbe hozható három másik emberöléssel, amelyet az elmúlt öt hónapban ugyanazzal a 7,65 mm-es kaliberű fegyverrel követtek el Párizs környékén.

Az algériai származású asszonyt csütörtökön a párizsi előváros egyik lakótelepén annak a háznak a kapualjában lőtték fejbe, amelyben lakott. A tettes a szemtanúk szerint robogón vagy motoron menekült el. Az első áldozat egy fiatal nő volt: őt 2011. november 27-én Juvisy-sur-Orge-ban szintén annak a háznak a parkolójában ölték meg fejlövéssel, amelyben lakott. Barátja először magára vállalta a gyilkosságot, majd a vádemelést követően visszavonta a vallomását. A férfi még előzetesben ült, amikor február 22-én az első áldozat szomszédját is lelőtték, március 17-én pedig egy 81 éves férfit találtak holtan Ris-Orangis-ban.

Őt is annak a háznak a kapualjában lőtték fejbe, amelyben lakott. A tettest egy motoron látták elmenekülni. Mind a négy esetben ugyanazon a módon és ugyanazzal a fegyverrel követték el az emberölést. 

Franciaországot az elmúlt hónapban megrázta annak a 23 éves radikális iszlamistának az ámokfutása, aki három merényletben összesen hét embert ölt meg a dél-franciaországi Toulouse-ban, illetve a szomszédos Montaubanban. Mohamed Merah mind a hét esetben fejbe lőtte áldozatait, és a helyszínről robogón menekült el. A terroristát március 22-én lőtték le kommandósok abban a toulouse-i lakásban, ahol 32 órával korábban elbarikádozta meg. A rendőrség egyelőre semmilyen összefüggést nem állapított meg a toulouse-i és a Párizs környéki gyilkosságok között.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!