Hírek

2013.04.25. 11:50

MSZP: a Fidesz-közeli dohánybárók országa lettünk

Az MSZP szerint az állami közbeszerzéseken, az állami földeken és most már az állami trafikokon is csak a "fideszes rokonok és haverok" nyernek.

MTI

Ezt Burány Sándor szocialista országgyűlési képviselő mondta csütörtöki sajtótájékoztatóján.
   
"A Fidesz azt ígérte, hogy a trafikok döntő többségét kismamáknak, rokkantnyugdíjasoknak adja, hogy a megélhetésüket segítse, ezzel szemben kijelenthetjük, hogy a Fidesz-közeli dohánybárók országa lettünk" - fogalmazott a képviselő.
   
Szerinte három év kétharmados Fidesz-kormányzás után világos, hogy az Orbán-kormány szegényebbé tette a magyar emberek 80 százalékát, a családok rosszabbul jártak az igazságtalan egykulcsos adórendszerrel.
   
"Az emberek joggal kérdezik, hol a dohány, mert, hogy náluk nincs, az biztos" - jegyezte meg.
   
Burány Sándor a Központi Statisztikai Hivatal adataira hivatkozva közölte: a boltok forgalma februárban ismét csökkent 2,3 százalékkal, ami azt mutatja, hogy a családok egyre kevesebbet tudnak saját megélhetésükre fordítani. Emellett - folytatta - az iparban minden második cég létszámleépítésre készül, ami pedig azt jelzi, hogy egyre több család kerül létbizonytalanságba.

<hiredetes>
   
A szocialista képviselő szerint az Orbán-kormány Európa legmagasabb áfáját vezette be, folyamatosan megszorító csomagokkal sokkolja az embereket és kevesebb pénz jut oktatásra, egészségügyre, önkormányzatokra, kultúrára is.
   
Közölte: kormányra kerülése esetén az MSZP igazságosabb adórendszert, növekedés- és beruházásbarát gazdaságpolitikát vezet be, valamint vállalja az élelmiszerárak csökkentését.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!